Guillon Painturaud Two sisters distillers

Ik hoor u denken; Guillon Painturaud, die naam zegt me wat. In Nederland deed J. Painturaud het erg goed in de blind proeverijen van Discover Cognac. Maar Guillon Painturaud is ook zeker geen onbekende. In 1914 had dit merk al zijn eigen ketel en voor generaties oogste zij druiven en maakten zij eaux-de-vie. In 2021 namen de zusjes Elise & Mathilde Thorin het Cognac merk over.

Elise is verantwoordelijk voor het productiegedeelte: wijngaard, distillatie, mengen. Zij is de keldermeester. Mathilde neemt het commerciële kant voor haar rekening.

Het merk bezit 19 hectare aan wijngaarde in de Grande Champagne en destilleert met droesem voor een vollere smaak. Het nieuwe destillaat gaat 6 maanden op nieuw eiken daarna op oud eiken, hierdoor krijg je een goede body zonder te veel tannine.

Guillon Painturaud. Aan de ene kant heel mooi dat ze de naam in ere houden, en hun eigen achternaam is ook al een Cognac merk, maar ik gok dat ze over een niet al te lange periode hun naam beter kunnen veranderen in Two Sisters Cognac. De kracht van twee vrouwen is marketingtechnisch gezien sterker dan een oud merk nieuw leven inblazen.

Hier meteen het voorbeeld van hoe het logo er dan uit moet komen te zien.

Ongeacht de naam, de uitstraling van de nieuwe flessen doet mij nu al deugt. Frisse nieuwe kleuren, de vrouwelijke hand is hier duidelijk aan het werk geweest. Dit beloofd veel goeds, en ik ben heel erg benieuwd naar de mening van de Nederlandse consument.